ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. - Νέα διαδικτυακή εφαρμογή

Νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τη θέαση των «Τελικών Στοιχείων Κτηματογράφησης»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την ανάρτηση των αναμορφωμένων κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης«για πρώτη φορά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν με τη νέα διαδικτυακή εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία, να έχουν ενημέρωση, σε πρώτο χρόνο, για το αποτέλεσμα της κτηματογράφησης στις περιοχές που εντάσσονται σε λειτουργία Κτηματολογίου.
Σκοπός της νέας υπηρεσίας, είναι η ενημέρωση των δικαιούχων για την τελική καταγραφή του ακινήτου τους, όπως είχε τη στιγμή λήξης της κτηματογράφησης και έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, μετά την ανάρτηση και την αναμόρφωση των στοιχείων με τα αποτελέσματα των ενστάσεων / αιτήσεων διόρθωσης.»
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ και η πληροφόρηση που θα παρέχεται θα είναι προσωποποιημένη. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα αφορούν σε :
α) Απόσπασμα του Κτηματολογικού Φύλλου (νομική πληροφορία).
β) Απόσπασμα χάρτη στον οποίο είναι οριοθετημένο το ακίνητο (χωρική πληροφορία).
γ) Ο ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου) του συγκεκριμένου ακινήτου.                             
Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των Αρχικών Εγγραφών σε καθεστώς λειτουργίας. Σημειώνεται ότι, τα εκτυπώσιμα στοιχεία θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συναλλαγή.  
Η εφαρμογή θα τεθεί αρχικά σε λειτουργία για τις 16 περιοχές που εντάχθηκαν σε λειτουργία Κτηματολογίου μέσα στο 2013 (10 Πρωτεύουσες Νομών και 6 πόλεις της Θεσσαλονίκης), οι οποίες είναι: Λάρισα, Καρδίτσα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, ΖάκυνθοςΠύργος και Αμπελόκηποι, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Νέα Μαγνησία-Διαβατά (Θεσσαλονίκης).
Στο εξής, για τις περιοχές που εντάσσονται σταδιακά, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου. ​ 

No comments:

Post a Comment